Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DUEN & dirigent Morten Ryelund
Solist, Eva Steinaa, obo

17. juli 2021 kl. 20:00

180 kr. inkl. gebyr

PROGRAM:

Anders Koppel (1947-):
Three Gentle Pieces for string orchestra (2020) 15`

W.A. Mozart (1756-1791):
Koncert for obo og orkester

-pause-

Josef Suk (1874-1935): 
Serenade for strygere


DUEN og MORTEN RYELUND, Dirigent

Solist: Eva Steinaa, obo

 

DUEN – Det Danske Ungdomsensemble – består af ca. 25 unge, talentfulde musikere. Kernerepertoiret er det klassiske. Ved mere end hundrede koncerter i både ind- og udland har ensemblet aktivt udbredt og formidlet klassisk musik. Med dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund som energisk indpisker er DUEN kendt for at begejstre både publikum og anmeldere ved klassiske koncerter på et højt kunstnerisk plan.

Genremæssigt spænder DUEN bredt – fra barok, klassik, romantiske strygerserenader og komplekse værker af markante modernistiske komponister som østrigske Arnold Schönberg til uropførelser af danske Anders Koppel, Ib Nørholm og Per Nørgård.

Mange af festivalens trofaste besøgende kan sikkert endnu huske DUEN’s koncerter igennem mange sæsoner, der altid inkluderede en af dansk musiks unge lovende talenter som solist.

Eva Steinaa begyndte sin obo-undervisning som 9-årig på Københavns Musikskole. Som 15-årig blev hun optaget på Sankt Annæ Gymnasiums MGK-linje og som 17-årig blev Eva Steinaa optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. hvorfra hun debuterede i april 2017. 

Hun er nu 1. solo-oboist i DR SymfoniOrkestret og en meget efterspurgt kammermusiker.

DUEN uropfører Anders Koppels Three Gentle Pieces, som Koppel har komponeret på bestilling fra DUEN – og herudover er bl.a. Mozarts obokoncert på programmet med Eva Steinaa som solist. Som altid står musikformidlingen i centrum for DUENs koncerter. Det derfor en gave at både Mozarts obokoncert og Koppels musik bærer på en særlig umiddelbarhed, som det er DUENs ambition at forløse bedst muligt og på den måde gøre flere bekendte med den klassiske musik.

Om værket siger Anders Koppel:
“I fortsættelse af mit mangeårige samarbejde med Morten Ryelund og hans fremragende ungdomsorkestre – først DRUEN og siden DUEN – med mange nyskrevne værker som resultat – bl.a. mine Accordeonkoncerter nr. 1 og nr. 2 – er det vores projekt denne gang, at jeg skriver et stykke for strygere alene af en varighed på 10-15 minutter. 
Et værk, som forhåbentlig vil kunne fungere i mange sammenhænge, men som vil kunne blive forløst af de dygtige unge mennesker i DUEN, og dermed være med til at stimulere musikungdommens glæde over nyskreven musik.”

 

KØB BILLET

KØB PARTOUTKORT TIL ALLE KONCERTER

Detaljer

Dato:
17. juli 2021
Tidspunkt:
20:00
Pris:
180 kr. inkl. gebyr
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
www.gjethuset.dk

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside