Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

EGELUND/MOGENSEN/
BRIDGER TRIO

23. juli 2022 kl. 14:00

Mikkel Egelund, guitar
Bjarke Mogensen, accordeon
Johan Bridger percussion

 

PROGRAM:

Per Nørgård:  
Streamings for accordeon, vibraphone og guitar 6’
 

Athanasia Kotronia:  
Nyt værk (uropførelse) 12’ 

Marylin Mazur:
Accordeon solo  5’

Per Nørgård:  
“Tales from a hand”  Guitar solo  5’

 Per Nørgård:
”Arcana” for  accordeon, slagtøj og el-guitar 19´

 

 

Guitaristen Mikkel Egelund Nielsen begyndte at spille guitar som 8-årig på Bornholms Musikskole. Han debuterede i 2017 fra Det Jyske Musikkonservatorium med en koncert i Musikhusets Symfoniske Sal. I 2018 debuterede han fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistlinje for ensembler med sin guitarduo Aros Guitar Duo. Hanhar en omfattende koncertkarriere herhjemme og i udlandet, både som solist og i kammermusikalske sammenhænge. Mikkel Egelund har opført en lang række værker i alle genrer fra renæssance til ny, moderne samtidsmusik, og med en særlig interesse for den nye musik har han samarbejdet med og fået dedikeret værker af flere komponister samt medvirket til uropførelser af over 40 værker.

Bjarke Mogensen er nærmest indbegrebet af Frederiksværk Musikfestival. Det er snarere reglen end undtagelsen, at han står på festivalprogrammet, lige siden vi hørte ham første gang i 2007. Bjarke Mogensen har markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Mange husker nok Bjarke Mogensen som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Hans unikke beherskelse af instrumentet har siden bragt ham rundt i hele Verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland og Carnegie Hall i New York.

Ved denne lejlighed spiller de to sammen med percussionisten Johan Bridger, der blev født i 1976 i Malmö. Han er uddannet i Sverige og USA, og han behersker et meget bredt repertoire lige fra J.S. Bach til den helt moderne musik, og han er ofte med ved uropførelser af nutidige komponister.  I tilgift gør han også en stor indsats for at inspirere andre og måske yngre percussionister blandt andet gennem MasterClasses.

Detaljer

Dato:
23. juli 2022
Tidspunkt:
14:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside