Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

”IN FLAGRANTE DELICTO”
Theatre of Voices
Paul Hillier
Ensemble Stralo

22. juli 2022 kl. 17:00

Theatre of Voices,
dirigent Paul Hillier,

Ensemble Stralo:
Christina Åstrand, violin
Radi Åstrand Radev, obo
Terese Radev Åstrand, cello
Per Salo, klaver

 

 

PROGRAM:

 

Peter Navarro Alonso (1973 – ):
”IN FLAGRANTE DELICTO” (2022)

 

I dialog med Theatre of Voices og Ensemble STRALO og med finansiering fra Statens Kunstfond har den anerkendte komponist Peter Navarro-Alonso i 2020 og ’21 skrevet sit nyeste værk, ”I flammende brøde”, der byder på et postmodernistisk syn på renæssancefyrsten og -komponisten Carlo Gesualdo liv og musik.

Gesualdo var berygtet for sit mørke og lunefulde sind. Efter at have myrdet sin utro hustru udviklede han en vanvittig og bizar natur, hvor han til sin død vandrede på sammenbruddets rand i senrenæssancens dekadente Syditalien, hvor både hans kultur, hans sind og hans musik var ved at falde fra hinanden.

Med udgangspunkt i Gesualdos egne madrigaler slår ”I flammende brøde” en bro over 400 års musikhistorie. Og idet personen Gesualdo trækkes ind i værket, kan publikum forvente sig en forestilling af et forvitret sind, præget af vanvid, perversion og dekadence, et vrangbillede på renæssancens uhæmmede ekspressivitet.

Peter Navarro-Alonso har tidligere udvist sin evne til at skabe smuk og unik musik med udgangspunkt i eksisterende materiale, uden at falde i pastichens eller ironiens faldgruber.

”I flammende brøde” opføres med Vokalensemblet Theatre of Voices, grundlagt i London af selveste Paul Hillier for 30 år siden, og Ensemble STRALO, bestående af koncertmestre og solister fra DR.

Detaljer

Dato:
22. juli 2022
Tidspunkt:
17:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside