Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

INTERNATIONALT STJERNETRÆF

7. juli 2022 kl. 19:30

RUBY HUGHES, sopran,
MARIANNA SHIRINYAN, klaver
NATALIE CLEIN, cello

 

PROGRAM:

Franz Schubert (1797-1828): Night song meditations  17´

Im Abendrot D799
Romanze aus Rosamunde D797
Wanderers nachtlied ii D768
Nachtstück D672

 

Bejamin Britten  (1913-1976 ): Solo cello Suite nr 3 , op 87 (1971)  20’

 Introduzione: Lento
Marcia: Allegro
Canto: Con Moto
Barcarolla: Lento
Dialogo: Allegretto
Fuga: Andante espressivo
Recitativo: Fantastico
Moto perpetuo: Presto
Passacaglia: Lento solenne

 

Franz Schubert:
”Auf Dem Strom” for sopran , cello og klaver D943  10’– pause-

Benjamin Britten:
Celtic folk song arrangements for sopran og klaver  10´

Ca the yowes
O Waly Waly 
At the mid hour of night

 

Benjamin Britten:
Sonate for cello og klaver i C- dur, Op. 65 (1961)  20´

Dialogo – Allegro
Scherzo  – Pizzicato – Allegretto
Elegia – Lento
Marcia – Energico
Moto Perpetuo – Presto


Franz Schubert:
 “Der Hirt auf dem Felsen “ D965 – for sopran , klaver og cello  (1828)  11’

Skønt Ruby Hughes begyndte sin musikalske karriere som cellist og blev uddannet ved det estimerede Guildhall School of Music i London, har det dog været stemmen, der har været det instrument, der har båret hende frem i musikverden i de seneste 15 år. I den forløbne tid har hun sunget væsentlige operapartier i store dele af Europa. I de senere år har Ruby Hughes dog mere og mere koncentreret sig om koncertvirksomhed og som liedfortolker. Hendes indspilninger rummer en bred vifte af sange fra Bach til Maxwell Davies, og hendes første indspilning rummede sange af netop Schubert og Benjamin Britten, som er på denne koncerts program. Ruby Hughes er en ivrig forkæmper for de måske oversete kvindelige komponister, og hun indspillede for nylig ‘Heroines of Love and Loss’, som er en plade dedikeret til kvindelige komponister fra det 17. århundrede.

Ruby Hughes optræder for første gang i Frederiksværk – det gør hendes to ledsagere til gengæld ikke. Marianna Shirinyan, der er armensk af fødsel, er efterhånden særdeles efterspurgt verden over. De seneste år har hun bl.a. givet koncerter over det meste af Europa og i Sydamerika. Hun har slået sig ned i Danmark, hvor mange af landets orkestre har haft bud efter hende, f.eks. var hun ”artist in residence” ved Odense Symfoniorkester i 2013-14. Og så har vi mange gange efterhånden haft glæde af hende som solist og som kammermusiker her i Nordsjælland

Natalie Clein er blevet beskrevet af The Times som en “tryllebindende” cellist, der “spiller alt med lidenskab”. Allerede da hun var seksten år gammel vandt hun både BBC’s ”Young Musician of the Year” og Eurovision-konkurrencen for unge musikere. Sin egentlige debut havde hun ved en af BBC’s legendariske promenadekoncerter i august 1997.

Utallige er de orkestre og dirigenter, hun har optrådt sammen med, og som kammermusiker har hun også arbejdet sammen med de største navne. Natalie Clein er i øvrigt også kunstnerisk leder af sin egen kammermusikfestival i Purbeck i grevskabet Dorset ikke langt fra fødebyen Poole.

Og så er hun en kær gæst på Frederiksværk Musikfestival – hun var her første gang i 2006, og nu er hun tilbage for sjette gang.

Detaljer

Dato:
7. juli 2022
Tidspunkt:
19:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside