Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

JOHAN DALENE, violin
CHRISTIAN IHLE HADLAND, klaver

11. juli 2022 kl. 19:30

PROGRAM:

Ludwig van Beethoven:
Violi
n Sonate nr. 5  24´

Francis Poulenc :
Violin Sonate  19´

-pause-

Clara Schumann: 
Tre Romancer Op. 22  9´
 

Lili Boulanger:
D’un matin de printemps
  4:45´

Edvard Grieg:
Violin Sonate nr. 3, C-mol, Op. 45  24´

Den 21 år gamle violinist, Johan Dalene, gør allerede indflydelse gældende på den internationale scene og optræder med førende orkestre og i vigtige koncertsale både hjemme i Sverige og i udlandet. Hans forfriskende ærlige musikalitet kombineret med en evne til at engagere sig med både musikere og publikum har vundet ham mange beundrere, senest som førstepræmievinderen i den prestigefyldte Carl Nielsen-konkurrence i 2019, der blev sendt til publikum verden over på medici.tv.

Johan begyndte at spille violin i en alder af fire år og debuterede tre år senere. Han har vundet en række konkurrencer, inklusive en toppræmie i juniorkategorien i Menuhin-konkurrencen og førstepræmie i Thomas og Evon Cooper International Violin Competition i Oberlin, USA, hvor han opførte Tchaikovsky-koncerten med Cleveland Orchestra. I 2018 blev han optaget på det norske Crescendo-program, hvor han har arbejdet tæt sammen med mentorerne Janine Jansen, Leif Ove Andsnes og Gidon Kremer. Andsnes inviterede derefter Johan til at spille på Rosendal Kammermusikfestival, og de optrådte sammen igen i maj 2019 på Bergen International Festival.

Johan spiller en Stradivarius-violin fra 1736, der generøst er udlånt via Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Ved denne lejlighed bliver Johan Dalene akkompagneret af pianisten Christian Ihle Hadland, der blev født i Stavanger i 1983 og begyndte at spille klaver som otteårig. I en alder af elleve blev han optaget som studerende ved Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 blev han elev af professor Jiri Hlinka ved Barrat Dues Musikkinstitutt i Oslo. Christian Ihle Hadland fik sin debut med Kringkastingsorkesteret som 15-årig, og har siden spillet med alle førende orkestre i Norge, Sverige og Danmark.  I 2009 blev Christian Ihle Hadland udnævnt til kunstnerisk leder for Stavanger International Chamber Music Festival sammen med den svenske klarinettist Martin Fröst.

Detaljer

Dato:
11. juli 2022
Tidspunkt:
19:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside