Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

SCHUMANN OG MOZART

4. juli 2022 kl. 19:30

Johannes Søe Hansen, violin
Gunvor Sihm, violin
Stine Hasbirk Brandt, bratsch
Henrik Dam Thomsen, cello
Weiyin Chen, klaver

 

PROGRAM:

Robert Schumann (1810-1856): Fantasiestücke for cello og klaver,
Op. 73 (1849)    11’

W.A. Mozart (1756-1791):
Klaverkoncert nr. 12 i A-dur
K414/385p (1782)   23’

-pause-

Robert Schumann:
Klaverkvintet i Es-dur Op. 44 (1842)   30’

Som så mange gange tidligere åbner vi sæsonen i Frederiksværk Musikfestival med et til lejligheden sammensat ensemble – udelukkende bestående af gode bekendte.

Johannes Søe Hansen blev optaget på musikkonservatoriet i 1982, hvorfra han dimitterede i 1987.

Fra 1993 har Johannes Søe Hansen været 1. Koncertmester i DR SymfoniOrkestret. Han underviser desuden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Søe Hansen har vundet flere konkurrencer inden for sit felt. Allerede som 14-årig vandt han i 1980 Berlingske Tidendes Musikkonkurrence, og i 1984 vandt han pris ved Den internationale Carl Nielsen violinkonkurrence. Han spiller i sekstetten Copenhagen Classic, i Stadler kvintetten samt duo med pianisten Christina Bjørkøe

Gunvor Sihm er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 2014. Forinden studerede hun to år ved San Fransisco Conservatory of Music. I juni 2015 vandt hun stillingen som 2. koncertmester i 2. violingruppen i DR SymfoniOrkestret. Sammen med Nightingale String Quartet har Gunvor Sihm indspillet samtlige strygekvartetter af Rued Langgaard, hvoraf en enkelt var på programmet, da kvartetten gæstede Frederiksværk for nogle år siden.

Stine Hasbirk Brandt har studeret hos Tabea Zimmermann, Frankfurt, fra 1995-2000 og hos Tim Frederiksen på DKDM’s solistklasse med debut i 2002. Inden studierne var færdige, konkurrerede Stine sig ind i Det kgl. Kapel, hvor hun var ansat fra 2002-2012. Siden 2012 ansat i DR-symfoniorkestret. Man kan ofte høre Stine Hasbirk Brandt som kammermusiker, og hun har spillet i de fleste af landets kammermusikforeninger og på festivaler med sin strygekvartet Arild Kvartetten, som også tidligere har gæstet Frederiksværk.

Henrik Dam Thomsen deler sin tid mellem at være 1. solocellist i DR SymfoniOrekestret og så en travl kalender som solist og deltager i forskellige kammermusikkonstellationer samt sin lærergerning ved Musikkonservatoriet i København. Men han dyrker ikke kun den klassiske musik, Henrik Dam Thomsen er også glad for jazzen og har spillet med en lang række fremtrædende jazzmusikere, ligesom han også har medvirket til en hel del filmmusik.

I en tid med mange lovende unge musiktalenter fra hele verden, træder den taiwanesisk-amerikanske pianist Weiyin Chen frem ikke alene på grund af sin forbløffende tekniske kunnen, men først og fremmest på grund af ren og skær musikalitet og en modenhed i udtrykket, der er sjælden hos så ung en kunstner. Hun har en ganske særlig evne til at se om ”bag” noderne og finde ind til selve musikkens sjæl. Det bliver et spændende bekendtskab, vi får lejlighed til at møde her i Frederiksværk.

Detaljer

Dato:
4. juli 2022
Tidspunkt:
19:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside