mandag 10. juli
kl. 19:30
JOHAN DALENE, violin
ANDREAS BRANTELID, cello
SASKIA GIORGINI, klaver

PROGRAM:

Amy Beach (1867-1944): Klavertrio Op. 150 (1938) 12´

Allegro

Lento espressivo

Allegro con Brio

 

César Franck (1822-1890: Sonate i A-dur for violin og klaver (1886) 30´

Allegretto ben moderato

Allegro

Ben Moderato: Recitativo – Fantasia

Allegretto poco mosso

 

-pause-

 

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonate for cello og klaver nr. 2 i g-mol (1796) 22´

Adagio sostenuto ed espressivo

Allegro molto piu tosto – Presto

Rondo – Allegro

 

Ludwig van Beethoven: Klavertrio i D-dur, Op. 70 nr. 1 ”Geister Trio” (1809) 25´

Allegro vivace e con brio

Largo assai ed espressivo

Presto

Programmet præsenteres af Programmet præsenteres af Carsten Wiedemann

Omtale:

Den kun 22 år gamle violinist, Johan Dalene, gør allerede sin indflydelse gældende på den internationale scene og optræder med førende orkestre og i vigtige koncertsale både hjemme i Sverige og i udlandet, og publikum, der oplevede ham spille på Frederiksværk Musikfestival i 2022, vil mere end glæde sig til et genhør. Hans forfriskende ærlige musikalitet kombineret med en evne til at engagere sig med både musikere og publikum har vundet ham mange beundrere, senest som førstepræmievinderen i den prestigefyldte Carl Nielsen-konkurrence i 2019. Johan Dalene begyndte at spille violin i en alder af kun fire år og debuterede tre år senere. Han har vundet en række konkurrencer, inklusive en toppræmie i juniorkategorien i Menuhin-konkurrencen og førstepræmie i Thomas og Evon Cooper International Violin Competition i Oberlin, USA, hvor han opførte Tchaikovsky-koncerten med Cleveland Orchestra.

Og igen i år er det med største fornøjelse, at vi endnu en gang kan byde velkommen til en kær og kendt gæst på Frederiksværk Musikfestival: Andreas Brantelid. Han er en af Skandinaviens førende cellister. Andreas fik sin debut med orkester i en alder af 14 år, hvor han spillede Elgars Cellokoncert med Det Kgl. Kapel. Siden da har han optrådt som solist og kammermusiker, og hans koncertvirksomhed omfatter også solorecitals, og han optræder ofte på flere af de mest betydningsfulde festivaler rundt om i Europa. Heldigvis har han stadig tid og lyst til at komme til Frederiksværk, hvor han har et stort og trofast publikum.

OBS – Pianisten Diana Ketler kan ikke medvirke på denne koncert p.gr.a. en skade på den ene arm.

I stedet medvirker Saskia Giorgini.

 Italiensk-hollandske Saskia Giorgini var vinder af den internationale Mozart-konkurrence i Salzburg i 2016, og hun betragtes som en af ​​de mest interessante pianister i den unge generation. Hun er rost for sin "fejlfri teknik, en smuk og bevægende lyd, en præstation fuld af fantasi og en ren musikalitet."

Saskia Giorgini har optrådt i mange anerkendte sammensætninger og liveradiooptagelser fra vigtige koncertsale og festivaler overalt i Europa.

Hun deltog i den berømte Lockenhaus Festival Summer Academy, under den kunstneriske ledelse af Gidon Kremer. Ved sin debut i New York i 2013 opførte hun Rachmaninovs klaverkoncert nr. 1, med NYCA Orchestra. Hun har spillet sammen med talrige orkestre, og i september 2018 var hun solist i Mozarts klaverkoncert Kv. 491 sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Saskia Giorgini har to gange tidligere besøgt Frederiksværk Musikfestival – i 2017 gav hun sammen med Henschel Kvartetten en uforglemmelig fortolkning af Brahms’ Klaverkvintet i f-mol, og havde i 2019 stor succes med en solorecital i et kombineret Liszt og Chopin-program.

 

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this