fredag 19. juli
kl. 17:00
VOKALENSEMBLET ARS NOVA
dir. PHILLIP FABER

PROGRAM:

Karin Rehnqvist (1957- )
Nat över jorden

Hugo Alfvén (1872-1960)
Aftonen
Uti vår hage
Trad. (arr. Håkan Parkman, 1955-88)
Til Österland

Gregorio Allegri (1582-1652
Miserere

C.E.F. Weyse (1774-1842)
Wanderers Nachtlied

Kari Bæk (1950-)
Videmus nunc per speculum – Laudate Dominum

Bent Sørensen (1958-)
In Paradisum

Arvo Pärt (1935-)
Morning Star

Philip Faber (1984-)
Hvis nu lyset (for kvindestemmer)

Arthur Sullivan (1842-1900)
The long day closes (for herrestemmer)

James MacMillan (1959-)
Miserere
O Radiant dawn

Omtale:

Ars Nova Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler. Ensemblets chefdirigent og kunstneriske leder igennem tyve år var den anerkendte engelske dirigent Paul Hillier. Ars Nova har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærk­somhed overalt i verden – og ensemblet har igennem årene turneret i mere end 35 lande. I 2019 var gruppen for anden gang medarrangør af det nordiske festivalprojekt The Nordic Choir Expedition. Og det er da også i høj grad nordisk musik, der er på programmet her i Frederiksværk.

Ved denne lejlighed dirigeres ensemblet af den erfarne kordirigent Phillip Faber. Faber er en af Danmarks fremmeste dirigenter, komponister og musikalske personligheder. Mange kender ham fra TV´s fællessangsudsendelser under Corona-nedlukningen eller som vært i programmer som Den Klassiske Musikquiz på DR2.

Som dirigent bevæger han sig mellem det orkestrale og det vokale, som komponist mellem det nordisk enkle og det komplekse, og som formidler mellem det lune og det lærerige.

Ars Nova har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærk­somhed overalt i verden – og ensemblet har igennem årene turneret i mere end 35 lande. I 2019 var gruppen for anden gang medarrangør af det nordiske festivalprojekt The Nordic Choir Expedition. Og det er da også i høj grad nordisk musik, der er på programmet her i Frederiksværk.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this